Tarabele din piețele din România au fost încărcate cu verdețuri, iar anul acesta, comercianții au surprins cu o nouă invenție, salata verde la ghiveci.
Odată cu deschiderea sezonului trufandalelor, comercianții au găsit cele mai ingenioase soluții pentru a-și vinde marfa expusă.
Sezonul trufandalelor a fost deschis, iar o femeie din orașul Pogoanele a început să vândă în Piața Centrală din Buzău salată verde la ghiveci, cu rădăcină, direct din alveolă.
Comercianții susțin că prin astfel de metode, salata verde la ghiveci este proaspătă pentru mai mul timp și nu trebuie consumată imediat ce a fost cumpărată.
„Am luat răsadurile și le-am mutat în alveole. Așa fiecare salată poate fi vândută cu rădăcină, direct din alveolă. Este și pentru noi foarte ușor de transportat, limităm și pierderile pentru că salata rămâne proaspătă mult timp și este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată” a declarat vânzătoarea care a recurs la vinderea acestui tip de salată.
„Este foarte bună și gustoasă. Nu am mai văzut așa salată, cu rădăcină. Ține mai mult dacă o cumpăr în ghiveci și costă doi lei, un preț convenabil”, spune unul dintre clienți, potrivit româniatv.net.
Prețurile legumelor sunt aproximativ la fel al toți vânzătorii. Legătura de ceapă se vinde cu 1,5 lei, legătura de ridichi costă 2 lei, spanacul și urzicile se vând la 6 lei, respectiv 25 de lei kilogramul, iar loboda și ștevia costă între 1 leu și 1,5 lei.