Scădere dramatică a numărului de turiști în Mamaia. Autoritățile promit eliminarea taxei de parcare pe timp de noapte în stațiune

Scădere dramatică a numărului de turiști în Mamaia. Autoritățile promit eliminarea taxei de parcare pe timp de noapte în stațiune

Autoritățile din Mamaia promit eliminarea taxei de parcare în stațiune. Primarul Vergil Chițac a transmis, în cadrul unei conferințe de presă, că parcarea va fi liberă pe timp de noapte, între orele 22.00 și 8.00.

Decizia urmează să fie luată săptămâna viitoare în consiliul local-Constanța care va fi convocat de urgență, după ce primăria din Mangalia a decis ca parcarea să fie gratuită în sudul litoralului.

Nu se mai plătește parcarea pe timp de noapte, în Mamaia și Constanța

Deși suntem la mijlocul sezonului estival, în Mamaia, plaja este pustie. Turiștii sunt dezamăgiți nu doar de prețurile mari, ci și de condițiile pe care le oferă litoralul românesc. Un motiv în plus pentru turiști să ocolească Mamaia este taxa de parcare de o zi care costă 96 de lei.

Pentru a nu pierde și mai mulți turiști, autoritățile din Constanța au promis și ele eliminarea taxei de parcare, momentan doar noaptea.

Sunt oameni care nu mai aleg astăzi să-și petreacă vacanță în stațiunea Mamaia. Scăderea turismului e în toată țara. Turiștii au de ales și alte țări”, a transmis primarul Vergil Chițac.

Voi propune Consiliului Local să amendăm hotărârea CL, privind parcările în oraș, iar pe perioada nopții, între orele 22.00 și 8.00, parcarea va fi gratuită în tot orașul Constanța, nu numai în Mamaia”, a adăugat acesta.

Este un prim pas pozitiv pentru a readuce turiștii în stațiunea Mamaia. Noi am propus mai mult de atât, am obținut ceea ce am obținut, zece ore de reducere a tarifului de parcare, ceea ce este mai bine decât nimic”, a declarat Ionuț Nedea, Manager Agenție de Turism.

Până când hotărârea va fi adoptată de consilierii locali din Constanța, turișii care își vor parca mașinile în Mamaia vor plăti în continuare 96 de lei pentru o zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)
14:59 - Dani Mocanu a făcut ravagii pe TikTok. Manelistul s-a filmat în timp ce își distrugea bolidul în valoare de 200.000 de euro
14:58 - Sirenele se aud iar la Kiev, Rusia a lansat un nou atac cu peste 100 de rachete asupra Ucrainei
14:56 - România nu este Acarul Păun al Europei