Scandalul privind transplanturile de la Spitalul "Sfânta Maria" continuă: Managerul Narcis Copca s-a prezentat la DIICOT pentru a depune o plângere penală (VIDEO)

Scandalul privind transplanturile de la Spitalul "Sfânta Maria" continuă: Managerul Narcis Copca s-a prezentat la DIICOT pentru a depune o plângere penală (VIDEO)

Medicii de la spitalul Sfânta Maria s-au prezentat, luni dimineață, la sediul DIICOT pentru a depune documentele privind autorizarea transplantului de plămâni. Demersul vine în dosarul deschis în urma plângerii care îl vizează pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Va trebui să ne lămurim privind plecarea organelor donate din România în străinătate prin intermediul unei organizații, care de fapt era chemată, atenție, să facă un audit neoficial la Spitalul 'Sfânta Maria', pentru a alege dintre două centre aflate în competiție și care doresc acreditarea de transplant pulmonar, în datele de 8 și 9. Noi suntem acreditați, nu suntem în competiție sau în conflict cu nicio altă clinică. Acest audit neoficial era făcut după zicala 'lupul păzește oile' pentru că această entitate este cea care a preluat organele din România", a declarat managerul Narics Copcă, la intrarea în sediul DIICOT.

Conducerea Spitalului "Sf. Maria" a anunțat, pe 23 noiembrie, că a depus o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru abuz în serviciu, după ce Inspecția Sanitară de Stat a făcut un control la această unitate medicală în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar.

Conducerea unității spitalicești se plânge că au ajuns în imposibilitate de a își desfășura activitatea și a efectua transplanturi pentru pacienți în urma deciziilor luate de Ministerul Sănătății.

Scandalul privind transplanturile de la Spitalul "Sfânta Maria" continuă: Managerul Narcis Copca s-a prezenta la DIICOT pentru a depune o plângere penală

#DIRECT_ONE_qc0i71#

Urmăriți B1TV.ro și pe