Șeful ADS, Radu Cristescu, a fost destituit, după ce a scăzut redevența pentru o firmă deținută de Dan Voiculescu

Șeful ADS, Radu Cristescu, a fost destituit, după ce a scăzut redevența pentru o firmă deținută de Dan Voiculescu
Foto: adevarul.ro

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a anunțat, marți, că l-a destituit pe şeful Agenţiei Domeniului Statului (ADS), Radu Mihai Cristescu, în urma unui control.

L-am destituit ieri (marţi, n.r.), în urma unei note de control, pentru greşeli pe care nu vreau să le comentez acum. Îmi asum această decizie„, a spus Tabără pentru Mediafax.

Radu Cristescu și alți membri din conducere sunt acuzați că ar fi adus instituției un prejudiciu de zeci de milioane de euro prin scăderea nejustificată, aproape la jumătate, a redevenței pentru terenurile concesionate de firma Grivco, în județul Giurgiu, firmă deținută de Dan Voiculescu.

Grivco a concesionat în județul Giurgiu 2000 de hectare, pentru care redevența ar fi scăzut de la 500 de kg de grâu/hectar, la 300 kg grâu/hectar.

Adrian Rădulescu, secretarul de stat în ministerul Agriculturii, a declarat, pentru B1 TV, că nu crede că Radu Mihai Cristescu ar fi comis vreo ilegalitate

Eu nu cred că domnul Cristescu a protejat afacerilor altora, aici e o luptă de interese unde fiecare încearcă să pună mâna pe această instituție„, a spus Rădulescu.

Din câte îl cunosc pe domnul Cristescu nu cred că ar fi protejat afacerile lui Voiculescu„, a ținut să adauge secretarul de stat în ministerul Agriculturii.

Secretarul de stat în ministerul Agriculturii: Nu cred în această destituire

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_10487').select();" id="embed_text_10487" />