Șeful Poliției Capitalei: Nu se impunea prezența a doi polițiști în mașină. Agentul cunoaște tot ce a făcut în acea zi, el e singurul în măsură să răspundă, iar asta în fața procurorului de caz (VIDEO)

Șeful Poliției Capitalei: Nu se impunea prezența a doi polițiști în mașină. Agentul cunoaște tot ce a făcut în acea zi, el e singurul în măsură să răspundă, iar asta în fața procurorului de caz (VIDEO)
Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet. Foto: captură B1 TV

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, susține că nu se impunea prezența a doi polițiști în desfășurarea misiunii curente pe care o efectua agentul care a lovit cu mașina două minore pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei, eveniment în urma căreia o fetiță a murit.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Șeful Poliției Capitalei, noi declarații despre cazul agentului care a spulberat două fetițe pe trecerea de pietoni

„Întotdeauna este importantă misiunea. În ceea ce îl privește pe polițistul în cauză, în desfășurarea unor misiuni curente nu se impunea prezența a doi polițiști. De altfel, fusese într-o misiune pe baza unui plan de acțiune unde fusese însoțit de alți doi polițiști. În ceea ce privește verificarea pe baza solicitării evidenței populației, nu se impunea. Astfel de activități sunt desfășurate zilnic de polițiști. (…) Își desfășurase activitatea de desfășurare și revenea către bază”, a spus Bogdan Berechet.

Întrebat care a fost traseul agentului, șeful Poliției Capitalei a spus: „Dacă v-aș răspunde la momentul acesta… cel mai important este (că) el, polițistul, cunoaște absolut tot ce a făcut la nivel de minut și secundă în acea zi. Să vă spun acum că el se ducea într-un loc, ceea ce noi știm de la șeful lui nemijlocit că astea erau activitățile pe care trebuia să le desfășoare, conform planificării din ziua respectivă, ar trebui să vă spun un neadevăr și să reiasă altceva”.

„Rapoartele pe care le am la dispoziție sunt ale șefilor nemijlociți, cu privire la activitatea lui și la ceea a transmis către șeful lui nemijlocit. Mai departe, ceea ce a făcut el punctual în acel moment este singurul în măsură să răspundă, și asta în fața procurorului de caz”, a mai spus oficialul.

Despre acest caz a vorbit și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care susține că a sprijinit nemijlocit procurorul de caz și că s-a decis reanalizarea procesului de recrutare din sursă externă.

Urmăriți B1TV.ro și pe