Semne care îți arată că ai câinele bolnav

Semne care îți arată că ai câinele bolnav

Dacă ai un animal de companie, cu siguranță vrei să îl ferești pe cât posibil de problemele de sănătate care îi pot apărea. De multe ori, dacă ești atent, vei vedea că animalele transmit prin comportament starea de sănătate pe care o au. Așa că e bine să cunoști stările sau comportamentele care sunt asociate cu boala.

Care sunt stările și comportamentele la care trebuie să fii atent?

În primul rând fii atent la lipsa poftei de mâncare. Niciodată nu e bine când un câine nu vrea să mănânce. Dacă ai un bol pe care îl ții mereu plin, nu vei putea să îți dai seama. Așa că ai face bine să pui mâncare în bol la ore fixe și să vezi dacă este mâncată.

În al doilea rând îți poți da seama că un câine este bolnav atunci când este mai puțin activ. Nu te gândi la această lipsă de activitate ca la o trăsătură a vârstei înaintate a câinelui și fă o programare la un cabinet veterinar.

Un alt semn este slăbiciunea. Asta poate fi manifestată fie prin mai puțină activitate, fie printr-un aspect letargic, fie prin pierderea echilibrului și a coordonării. Toate acestea sunt semne care arată un potențial pericol și care ar trebui să te facă să mergi la veterinar sector 3.

Încă un semn care trădează o boală la câini este pierderea în greutate. Nu e atât de ușor de sesizat această scădere în greutate, mai ales dacă rasa este una care are blana mare. Dar dacă ți se pare că i se văd cu ușurință coastele câinelui tău, atunci s-ar putea să fie o problemă.

Ce să faci dacă observi aceste semne?

De fiecare dată când te confrunți cu probleme de sănătate ale animalului tău de companie, ar trebui să iei legătura cu medicul veterinar. Doar un specialist care face o consultație câinelui poate pune un diagnostic clar și poate emite o schemă de tratament.

Așa că imediat ce observi unul dintre semnele enunțate mai sus, fă o programare la un cabinet veterinar și află care e starea de sănătate a micului tău prieten.

Acordă atenție comportamentului câinelui tău și fii pregătit să apelezi la medicul veterinar dacă ți se pare că există vreo problemă. Nu încerca să dai animalului tratamente în lipsa unei consultații din partea unui specialist pentru că e posibil ca starea de sănătate să i se agraveze.

Urmăriți B1TV.ro și pe