Paul al României, dat în urmărire după condamnarea din dosarul „Ferma Băneasa” / O a doua persoană condamnată în dosar e de negăsit

Paul al României, dat în urmărire după condamnarea din dosarul „Ferma Băneasa” / O a doua persoană condamnată în dosar e de negăsit
foto: Hepta.ro / Inquam Photos / Ganea Octav

UPDATE, 18 decembrie, ora 13 // După Paul al României, o altă persoană condamnată în dosarul „Ferma Băneasa” a fost dată în urmărire de Poliția Română. Este vorba despre Nela Ignatenko (Păvăloiu), care are de executat o pedeaspă de cinci ani de închisoare și care este de negăsit.

UPDATE, 18 decembrie, ora 10 //Poliția Română l-a dat oficial în urmărire pe „Al României Paul Phillipe”, care se numără printre persoanele condamnate la închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”. Prințul Paul are de ispășito pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare, însă nu a fost găsit de polițiști și se crede că ar fi fugit din țară.

Știrea inițială //Dosarul „Ferma Băneasa” a ajuns la final. Remus Truică, prinţul Paul şi afaceriştii israelieni au fost condamnați la închisoare, iar sentințele sunt definitive și executorii. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final în dosarul retrocedării ilegale a zeci de hectare de la „Ferma Băneasa, într-un procescare durează de mai bine de patru ani și jumătate.

Sentințe definitive în dosarul „Ferma Băneasa”: Prințul Paul, Remus Truică și afaceriștii israelieni au fost condamnați la închisoare

Conform procurorilor, afacerea ilegală a constat în revendicarea fostei Ferme Regale Băneasa de către Prințul Paul, care pretindea că a încercat să devină moștenitor al familiei regale, însă nu a fost recunoscut ca descendent al Regelui Carol al II-lea, iar de aici au început ilegalităție, arată rechizitoriul procurorilor.

Astfel, Prințul Paul le-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă – între 50% și 80% – din valoarea bunurilor pe care le revendica în România, iar ulteror le-a transferat bunurile pe măsura obținerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare, care au fost făcute printr-o firmă condusă de Truică și controlată de holdingul lui Steinmetz.În schimb, Truică şi ceilalţi din grup au intervenit pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Paul Philipe.

Mai mult, potrivit procurorilor, gruparea ar fi atentat la întreaga avere a Casei Regale şi ar fi încercat să pună mâna chiar pe castelul Peleş şi să ceară despăgubiri pentru domeniul regal de la Balcic.

Prejudiciul adus prin trecerea ilegală a fermei Băneasa şi a pădurii Snagov din proprietatea statului în cea a lui Paul Lambrino şi mai apoi în cea a lui Truică, Steinmetz, Silberstein şi ceiilalţi membri ai grupării, a fost stabilit la 145 de milioane de euro.

Potrivit sentinţei date de ICCJ, pedepsele sunt următoarele: Remus Truică – şapte ani de închisoare, Prinţul Paul – trei ani şi patru luni de închisoare, Nela Ignatenko (Păvăloiu) – cinci ani de închisoare, Mihăiţă Robert Roşu – cinci ani de închisoare, Silberstein Tal – cinci ani de închisoare, Steinmetz Benyamin – cinci ani de închisoare, Dan Andronic – trei ani de închisoare cu suspendare, Marius Andrei Marcovici – trei ani de închisoare cu suspendare, Lucian Claudiu Mateescu – trei ani de închisoare cu suspendare, Dragomira Gheorghiţă – patru ani de închisoare cu suspendare, Corina Teodora Dicu – patru ani de închisoare cu suspendare, Ioan Stoian – patru ani de închisoare cu suspendare, Apostol Muşat – patru ani de închisoare, Niculae Dima – patru ani de închisoare, Nicolae Jecu – patru ani de închisoare, Caterina Popa – patru ani de închisoare, Gheorghe Olteanu – patru ani de închisoare, Valentin Delcea – patru ani de închisoare, scrie News.ro.

Polițiștii au mers, joi seară, la Snagov, pentru a-l aresta pe pe omul de afaceri Remus Truică, dar oamenii legii nu au avut același succes când s-au deplasat la reședința Prințului Paul, care nu a fost de găsit și, prin urmare, a fost dat în urmărire generală. Prințul Paul ar fi fugit din țară.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale”, a anunțat Poliția Capitalei.

Ultima oră
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”
21:47 - MAE, după incidentul violent din strâmtoarea Hormuz: Autoritățile omaneze au confirmat decesul navigatorului român. Vom urmări activ investigația în curs
21:26 - Studiu: Persoanele vaccinate care se infectează cu noua tulpină Delta sunt extrem de contagioase
21:25 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: Vom face eforturi pentru a proteja în primul rând personalul sanitar și cel didactic (VIDEO)
21:04 - Bătaie de stradă cu focuri de armă într-o parcare din nordul Berlinului. Patru persoane au fost rănite