Șerban Nicolae: Modificările la Codul Penal se referă la dezvăluirea de date care potrivit legii nu au caracter public (VIDEO)

Șerban Nicolae: Modificările la Codul Penal se referă la dezvăluirea de date care potrivit legii nu au caracter public (VIDEO)

Senatorul PSD Şerban Nicolae (foto, la volan, alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu) a dat explicații, în exclusvitate pentru postul B1 TV, despre avizul favorabil dat de Guvern pentru amendamentul care prevede pedeaspa cu închisoarea pentru dezvăluirile de informații din dosarele penale.

El a precizat că modificările la Codul Penal au fost propuse pentru „ca să nu se mai manipuleze informațiile din dosarele penale compromițând interesele justiției, fiind vizate doar partea în care informațiile din dosarul penal nu au caracter public”.

„Eu am făcut această propunere pentru că sunt de părere că presiunile asupra justiției trebuie incriminate. Mă refer aici la dezvăluirea de date care potrivit legii nu au caracter public. Dacă legea spune să nu fie făcute publice, atunci să respectăm legea. Și nu mă refer la informații secrete”, a spus Șerban Nicolae.

Amendamentul propus de Șerban Nicolae prevede modificarea articolelor 276 și 277 din Codul Penal.

Guvernul a dat, miercuri seară, aviz favorabil amendamentului care prevede că dezvăluirile din marile dosare de corupție să fie pedepsite cu până la 3 ani de  închisoare. (Detalii AICI)

Șerban Nicolae, despre dezvăluirile din dosarele penale

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis