Serviciul de Pașapoarte din Capitală lucrează și în weekend din cauza numărului mare de cereri pentru eliberarea documentelor

Serviciul de Pașapoarte din Capitală lucrează și în weekend din cauza numărului mare de cereri pentru eliberarea documentelor
Foto: Instituția Prefectului Municipiului București / Facebook

Prefectura Capitalei a anunțat că Serviciul de Pașapoarte din București va lucra și în weekend, dat fiind numărul mare de cereri pentru eliberarea documentelor.

Serviciul de Pașapoarte din București, deschis și în weekend

Angajaţii Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte al Municipiului Bucureşti (SPCPMB) vor avea program de lucru și în weekend.

„Facem precizarea că această măsura are drept scop sprijinirea cetățenilor și accesul cât mai rapid al acestora la serviciile de care au nevoie”, a transmis Prefectura Capitalei.

Astfel, sâmbăta şi duminica aceasta programul de lucru va fi între 08.00 și 16.00. Programul iniţial era doar de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00. La începutul acestei luni, el s-a prelungit în cursul săptămânii până la ora 20.00.

„Așa cum v-a obișnuit, Instituția Prefectului Municipiului București caută permanent soluții pentru a veni în sprijinul populației și face toate demersurile necesare pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii de calitate în cel mai scurt timp posibil, cu respectarea tuturor prevederilor legale și ale atribuțiilor instituției noastre”, a mai transmis Prefectura Capitalei.

Ce a spus Lucian Bode despre cozile de la pașapoarte

Despre acest subiect a vorbit recent și Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne.

„În condițiile în care numărul cererilor online în anumite centre a crescut cu peste 300% în anumite centre, numărul celor care se prezintă fizic fără programare la aceste servicii a crescut cu pete 400% în raport cu anul trecut este evident că aceste cozi vor persista până când vom reuși să aducem la un nivel corespunzător eliberarea acestor pașapoarte”, a spus Bode, pe 17 martie, despre situația din București și din țară.

Între timp, autoritățile atrag atenția că programările la pașapoarte au început să fie scoase la vânzare pe internet și există riscul ca oamenii să rămână cu banii dați, și fără pașaport.

Urmăriți B1TV.ro și pe