Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Cioabă a ajuns la Sibiu: Mii de romi sunt așteptați la priveghi

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Cioabă a ajuns la Sibiu: Mii de romi sunt așteptați la priveghi
Foto: cancan.ro

Trupul neînsufleţit al regelui Florin Cioabă a ajuns în ţară, iar miercuri dimineaţă sicriul a intrat pe poarta casei din Sibiu.

Acolo mii de romi îl aşteptau pentru a-şi lua rămas bun de la el. De altfel, Sibiul a devenit loc de pelerinaj pentru miile de romi sosiţi din toate colţurile ţării.

După o noapte albă şi un drum de aproape 400 de kilometri, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Florin Cioabă a ajuns miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.00, la reşedinţa familiei din Sibiu.

Trupul neînsuflețit al regelui romilor Florin Cioabă ajuns acasă la Sibiu la ora 4 și 40 de minute dimineața. Multă lume îl aștepta îndurerată. Trei zile îl vor plânge, iar apoi îl vor conduce spre cavoul familiei.

Cei prezenți nu vor purta haine de culoare neagră, dar nici culori aprinse. Înainte de plecarea spre cimitir, se va face și preluarea de coroană. Așa cum cere tradiția, un foc s-a aprins deja în curtea palatului.

Mii de romi şi-au anunţat deja prezenţa la înmormântarea regelui autoproclamat Florin Cioabă. Au venit din toate colţurile ţării, de la sute de kilometri distranţă şi au dormit pe unde au putut, totul pentru a putea asista la funeralii. În aceste zile, în Sibiu cu greu se mai găseşte un loc de cazare.

Programată inițial pentru ziua de vineri, înmormântarea ar putea fi amânată. Ceremonia, care va dura câteva ore va fi ținută de mai mulţi pastori.

În momentul în care trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă va părăsi curtea, va avea loc şi ceremonia de predare a coroanei fiului cel mare, Dorin Cioabă.

Poliţiştii şi jandarmii din oraş sunt gata să asigure ordinea publică. Totuşi, cei săraci nu îşi vor găsi acolo locul.

După înmormântare, familia trebuie să respecte tradiţiile romilor. Femeile nu se vor spăla pe cap iar bărbaţii îşi vor lăsa barbă.

Sicriul cu trupul lui Florin Cioabă a ajuns la Sibiu

Embed:
Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte