Silviu Sergiu: Problema cu emisiunea de la Realitatea TV e că nu a încercat să servească publicului. După o emisiune la noi cu Traian Băsescu curgeau știrile pe crawl-urile televiziunilor

Silviu Sergiu: Problema cu emisiunea de la Realitatea TV e că nu a încercat să servească publicului. După o emisiune la noi cu Traian Băsescu curgeau știrile pe crawl-urile televiziunilor
Foto: facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

Fostul președinte Traian Băsescu a participat vineri seara la un interviu televizat în care principalele teme de discuție au fost cei zece ani de mandat și situația actuală a României, pe plan intern și extern.

Jurnalistul Silviu Sergiu, într-un articol pe Evenimentul Zilei, scrie că se aștepta să vadă “un meci de șah, în care jurnaliștii să-l anihileze pas cu pas, mutare cu mutare,  pe fostul președinte și să-l facă mat în cele din urmă. Elegant, inteligent, infailibil”.

Când colo am văzut niște jurnaliști care au încercat să-i dea lui Băsescu cu tabla de șah în cap, au ratat și și-au dat peste picioare”, scrie Sergiu.

Din punctul său de vedere, jurnalistul Silviu Sergiu crede că emisiunea nu a urmărit servirea interesului telespectatorilor.

Problema cu emisiunea în cauză a fost că jurnaliștii nu și-au propus, în nici un moment, să servească interesul publicului de a obține informații de la Traian Băsescu. Să încerce să scoată niște știri. Nu. Scopul lor a fost de a-și cotonogi invitatul. De a-l lăsa fără suflare”, mai scrie Sergiu.

În acest context, Silviu Sergiu, compară emisiunea de vineri seara cu una din timpul mandatului fostului președinte în care “curgeau știrile pe crawl-urile televiziunilor”.

În timpul mandatului lui Traian Băsescu, după o emisiune cu șeful statului curgeau știrile pe crawl-urile televiziunilor. Multe dintre declarațiile fostului președinte erau preluate chiar de Realitatea TV. Scoteam declarații proaspete de la invitat, fie și pentru că nu voiam să-l enervăm, dimpotrivă, încercam să fim consensuali, în limite acceptabile, pentru a-l face să se simtă bine în studio și a-și da drumul la gură. Într-un mediu ostil invitatul s-ar fi închis în el și am fi vorbit cu peretele”, concluzionează jurnalistul.