Simba și Mir, leii salvați din Ucraina, vor face în curând primii pași în libertate

Simba și Mir, leii salvați din Ucraina, vor face în curând primii pași în libertate

Cei doi lei salvați din Ucraina și aduși la Parcul Zoologic din Rădăuți au plecat acum spre Africa. Simba și Mir au ajuns în primăvară la noi, cu ajutorul unei asociații sucevene pentru protecția animalelor.

Leii din Ucraina vor pleca spre sanctuare în care să alerge liberi

Acum vor avea şansa de a alerga în voie, într-un spaţiu potrivit pentru ei. Pregătiţi de călătorie sunt şi cei nouă lei veniţi din Odessa şi cazaţi la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Aceştia vor ajunge la un sanctuar din Statele Unite.

Mir şi Simba au petrecut ieri, ultima zi pe pământ românesc. Pentru a avea o călătorie liniştită, cei doi lei au fost tranchilizaţi de un medic veterinar.

Odată sedaţi, leii au fost urcaţi într-o maşină şi transportaţi în Capitală, unde au fost îmbarcaţi într-un avion care îi va duce în Africa. Acolo au un sanctuar de aproape 200 de hectare, unde vor păşi pe iarbă pentru prima oară.

De o libertate mult mai mare de mişcare vor avea parte şi cei nouă lei salvați din Odessa şi găzduiţi temporar în Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Ieri, felinele au fost tranchilizate, urcate într-un camion şi transportate către Aeroportul Otopeni din București. Astăzi vor porni într-o călătorie cu escale la Doha şi Texas, înainte să ajungă în sanctuarul din Colorado, care le va fi casă permanentă.

Urmăriți B1TV.ro și pe