Simona Radiș respinge comparația cu David Popovici, după o nouă performanță istorică pentru canotajul românesc: Sunt mai mult de atât

Simona Radiș respinge comparația cu David Popovici, după o nouă performanță istorică pentru canotajul românesc: Sunt mai mult de atât
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Hajek Ondrej

Simona Radiș, una dintre sportivele medaliate cu aur mondial la Radice, a respins comparația cu David Popovici, un alt fenomen al sportului românesc, și s-a arătat convinsă că întreaga lume a canotajului știe de ea, transmite GSP.ro.

Delegația României a revenit în țară după Campionatul Mondial de Canotaj de la Radice, acolo unde a cucerit patru medalii de aur, iar Simona Radiș și Ancuța Bodnar au făcut senzație, cucerind aurul mondial la dublu vâsle. Cele două sportive erau deja campioane olimpice și europene en-titre.

Simona Radiș: „Mai mult decât David Popovici al apei eu sunt o Radiș Simona a canotajului românesc”

În prima parte a conferinței de la Salonul Oficial, președinta Federației Române de Canotaj, fosta mare sportivă Elisabeta Lipă, a comparat-o pe Simona Radiș cu David Popovici.

„Cu câți sportivi ca Simona se poate lăuda România? Simona noastră este un fenomen. Simona Radiș este David Popovici al canotajului pentru că tot vorbim de apă”, a spus Elisabeta Lipă.

Comparată cu multiplul campion la înot și întrebată dacă așteaptă un tratament similar din partea premierului, Simona Radiș a explicat: „Aștept să ne întâlnim, vedem. Eu sunt Simona Radiș, îmi păstrez numele! Mai mult decât David Popovici al apei eu sunt o Radiș Simona a canotajului românesc. Sunt convinsă că toată lumea canotajului mondial știe de mine. Fenomene sunt și continuă să apară. Nu suntem doar noi, ci toți sportivii care reușesc să cucerească medalii!”.

„Mi-am dorit mult și mă bucur că mi-am îndeplinit visul. Îmi doresc ca cineva să vină din urmă și să bată aceaste rezultate. Așa mă va împinge și pe mine să mă autodepășesc. Trebuie să urmeze și alte medalii. Așa cum lumea ne spune la fiecare campionat internațional, suntem de neoprit și de neînvins”, a mai spus Simona Radiș după performanța reușită de alături Ancuța Bodnar.

Urmăriți B1TV.ro și pe