Sinucidere la Penitenciarul Miercurea Ciuc: Un gardian și-a pus capăt zilelor, cu arma din dotare, înainte să iasă din tură

Sinucidere la Penitenciarul Miercurea Ciuc: Un gardian și-a pus capăt zilelor, cu arma din dotare, înainte să iasă din tură
foto: romaniatv.net

Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc s-a sinucis, înainte să iasă din tură chiar cu arma din dotare.

Agentul șef principal, era un bărbat de 46 ani, vesel, și nimeni nu știe motivele care l-au determinat să ia această decizie, conform purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Miercurea Ciuc, Ionela Alexandra Chițan, conform romanialibera.ro.

„Era căsătorit, avea doi copii, era un om vesel și avea pentru toți o vorbă bună. Niciodată nu l-am văzut nervos sau supărat”, a spus Ionela Alexandra Chițan.

Ea a mai adăugat că agentul șef principal care și-a pus capăt zilelor era angajat în sistemul penitenciar de peste 25 de ani, „îndeplinindu-și cu responsabilitate și profesionalism atribuțiile de serviciu”, iar ultima evaluare psihologică o făcuse în 2014.

„Precizăm că funcționarii publici cu statut special din sistemul administrație penitenciare sunt evaluați psihologic periodic, precum și ori de câte ori este necesar, neexistând indicii cu privire la eventuale probleme ale acestuia”, a mai afirmat Ionela Alexandra Chițan.

Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost chemat de urgență la fața locului și a constatat că „moartea a fost violentă și s-a produs prin împușcare”.

La nivelul unității a fost demarată o anchetă administrativă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul, iar la fața locului se află o echipă de polițiști și procurori, care efectuează cercetări.