SNSPA contrazice anunțul ministrului Educației și deschide cursurile cu prezență fizică din 4 aprilie. Locurile din cămine, principalul motiv  

SNSPA contrazice anunțul ministrului Educației și deschide cursurile cu prezență fizică din 4 aprilie. Locurile din cămine, principalul motiv   
Foto: Facebook / SNSPA

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București este prima universitatea din România care anunță clar faptul că orele se vor desfășura în continuare online, până la data de 4 aprilie 2022, în ciuda ridicării stării de alertă. Astfel, studenții de la SNSPA vor continua orele online, chiar și după data de 9 martie.

Odată cu ridicarea stării de alertă, din data de 9 martie 2022, elevii și studenții pot reveni fizic la ore, fără să se mai țină cont de incidența din localitate și de numărul de paturi ocupate cu bolnavi de COVID-19 la ATI.

SNSPA începe cursurile cu prezență fizică din 4 aprilie

Deși încetarea stării de alertă presupune și revenirea fizică la ore a tuturor elevilor și studenților din România, SNSPA a decis să amâne reluarea orelor cu prezență în sălile de clasă cu încă o lună. Mai exact, este vorba despre data de 4 aprilie 2022, decisa ca data la care vor fi reluate cursurile cu prezență fizică la unitatea de învățământ superior.

„SNSPA nu va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic. În acest sens, conducerea SNSPA a decis ca, în următoarea săptămână, studenții și profesorii SNSPA să fie consultați cu privire la reluarea cursurilor și seminarelor, în format fizic, la sediul universității”, a transmis SNSPA, într-un comunicat, potrivit Edupedu.ro. 

Rectorul SNSPA spune că o bună parte din locurile din cămine au fost repartizate refugiaților din Ucraina

Rectorul SNSPA, Remus Pircopie a anunțat că este firesc ca orele să fie reluate cu prezența fizică, însă acesta spune că trebuie să existe clar niște etape, având în vedere și faptul că aproximativ 60% dintre studenți nu sunt din București.

Este firesc să revenim la învățământul fizic, dar trebuie să stabilim concret mecanismul etapizat și predictibil în care se va derula acest proces, fără a perturba activitățile didactice (…) peste 60% dintre studenții noștri nu sunt din București.

Reluarea activităților didactice în format fizic presupune cazarea studenților, dar o bună parte din locurile disponibile în căminele SNSPA sunt puse la dispoziția refugiaților din Ucraina. Toate acestea ne obligă să luăm decizii responsabile”, a precizat el, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe