În această perioadă, românii, mai ales cei care se deplasează dimineața cu autoturismul spre serviciu în anumite zone cu temperaturi foarte scăzute, riscă să piardă timp prețios cu dezghețarea parbrizului.
Nu este un motiv de panică pentru că această problemă are niște soluții simple.
Dezghețarea parbrizului se poate face prin mai multe metode, cea mai cunoscută fiind activarea ventilatorului de parbriz: jetul de aer va fi dirijat pentru a-l încălzi din interior, iar gheața se va duce în câteva minute.
Pentru această operațiune trebuie să setați temperatura pe treapta cea mai mare, apoi să ștergeți apa în exces și ulterior să setați ventilatorul la temperatură normală.
O altă alternativă mult mai rapidă o reprezintă utilizarea spray-ului special, în cazul în care ați pregătit din timp soluția; nu trebuie decât să o turnați într-un recipient cu pulverizator și apoi să stropiți parbrizul, cu motorul și aerul condiționat pornit.
La nevoie se poate mixa alcool sanitar cu apă pentru a fi pulverizat în același mod.
O altă soluție, dacă nu deranjează mirosul înțepător al oțetului, este formată din două părți oțet și una cu apă rece.
Nu în ultimul rând, o variantă rapidă pentru a dezgheţa geamurile este să pui într-o sticlă sau alt recipient cu pulverizator apă, spirt şi detergent de vase: o umpli o treime de volum cu apă, adaugi restul de două treimi spirt dar şi o lingură de detergent de vase și ai „fabricat” o soluţie cu care îţi elibera geamurile rapid de gheață.