Sorin Cîmpeanu: 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli până la începutul săptămânii viitoare. Sunt asigurate stocurile pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie

Sorin Cîmpeanu: 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli până la începutul săptămânii viitoare. Sunt asigurate stocurile pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie
Foto: Inquam Photos / George Calin

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a anunțat că peste 5,6 milioane de teste pentru depistarea infecției cu coronavirus vor ajunge în şcoli până la începutul săptămânii viitoare. Vor fi asigurate astfel stocurile pentru testările programate în prima decadă din februarie.

Sorin Cîmpeanu: Peste 5,6 milioane de teste vor ajunge în școli

„Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare. 5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Potrivit unui comunicat al Ministrului Sănătății, 10,54 milioane de teste au fost livrate în şcoli săptămâna trecută, iar alte 2,3 milioane în cursul acestei săptămâni.

„La acest moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022”, a mai spus ministrul.
Cîmpeanu a făcut apoi din nou apel la respectarea normelor de prevenție anti-COVID și la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor.

Aproape 27.000 de elevi și preșcolari au COVID-19

Tot vineri, Ministerul Educației a transmis că 26.974 de elevi/preşcolari și 7.307 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

108 unităţi de învăţământ, adică 0,61% din total, și 3.576 de clase/grupe, adică 2,6% din numărul total, funcționeză în sistem online.

Recent, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat condițiile în care școlile trec la predarea în sistem online.

Urmăriți B1TV.ro și pe