Sorin Cîmpeanu: 77% dintre absolvenți s-au înscris la Bacalaureat, nu 66%

Sorin Cîmpeanu: 77% dintre absolvenți s-au înscris la Bacalaureat, nu 66%
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni, că 77% dintre absolvenții de clase terminale s-au înscris la Bacalaureat, nu 66%, cum anunțase inițial. Acesta a explicat apoi de unde a venit diferența de raportare.

Sorin Cîmpeanu, despre procentul elevilor înscriși la Bacalaureat

„Sunt 114.483 de absolvenți înscriși la bacalaureat, dintr-un total de 148.000. Așadar, 77% sunt înscriși la examen”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Educație Privată.

Diferența a venit din faptul că, inițial, în cifra totală a absolvenților fuseseră incluși și elevii de clasa a XII-a care urmează traseul liceal cu 13 clase, adică nu sunt absolvenți anul acesta.

Amintim că, săptămâna trecută, ministrul Educației anunțase că doar 66% dintre elevi s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat anul acesta.

„Dificultățile au fost foarte mari, s-au suprapus peste problemele cronice din învățământul românesc, peste discrepanțele mult prea mari dintre urban și rural și au amplificat aceste diferențe. Amplificarea acestor diferenţe a generat renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de Bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior”, a afirmat Cîmpeanu atunci.