Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
Foto: Facebook/Sorin Mihai Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se va crea baza legală pentru desfășurarea cursurilor și în format online din toamnă.

Odată cu anul universitar 2022-2023, vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice.

„O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital”

„Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (…) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu – medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual.

O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, potrivit Digi24.

„Vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii”

Ministrul Educației a subliniat că universitățile își asumă respectarea standardelor care vor fi cunoscute la începerea anului universitar în ceea ce privește acest „proces combinat”, prezență fizică-activități online.

„Nu vom aştepta ca ARACIS să facă evaluări pentru a verifica noile standarde în fiecare universitate – noile standarde reprezintă o obligaţie şi trebuie realizate înainte de începerea noului an universitar -, ci vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii: universităţile îşi asumă, iniţiind acest proces combinat, prezenţă fizică-activităţi online, respectă standardele care vor fi cunoscute la începerea anului universitar, urmând să probeze acest lucru, într-un an, doi sau maximum cinci, când vine rândul evaluării instituţionale”, a adăugat Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe