Sorin Cîmpeanu a anunțat modificarea Ordinului comun cu Ministerul Sănătăţii: Prezența fizică a elevilor în şcoli, posibilă chiar de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu a anunțat modificarea Ordinului comun cu Ministerul Sănătăţii: Prezența fizică a elevilor în şcoli, posibilă chiar de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie (VIDEO)
Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat duminică, pentru B1 TV, că a decis împreună cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, modificarea Ordinului comun privitor la condițiile în care elevii pot reveni la școală, în funcție de rata de infectare cu coronavirus din localitatea respectivă.

În acest moment, dacă în ziua de vineri rata de infectare într-o localitate e mai mică de 1 la mie, atunci școlile de acolo vor funcționa cu prezență fizică a elevilor în clase începând cu săptămâna care urmează.

Modificările aduse Ordinului comun de ministru prevăd că nu se mai așteaptă ziua de vineri pentru această analiză, ci elevii pot reveni în bănci din ziua imediat următoare celei în care se constată scăderea incidenței sub pragul de 1. Decizia în acest sens se propune de către Inspectoratul Școlar și Direcția de Sănătate Publică și se ia de către Comitetul județean pentru Situații de Urgență.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor în școli

„Constatând numeroase solicitări, constatând că sunt localități foarte apropiate de rata de 1 la mie, precum Bucureștiul, care are la 1,06, înțelegând că până la 25 iunie se încheie anul școlar pentru toți, mai puțin pentru cei din anii terminali, împreună cu ministrul Sănătății am decis că putem flexibiliza în interesul școlii acest Ordin de ministru. Sperăm ca el să se publice publice în Monitorul Oficial încă de mâine seară, așa încât în ziua următoare modificării ratei de infectare în raport cu pragul de 1 la mie, de a doua zi după ce rata de infectare coboară sub 1 la mie, pentru toți elevii care altfel ar fi trebuit să rămână toată săptămâna în regim online.

Dacă marți rata de incidență scade sub pragul de 1 la mie (în București) Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică sunt abilitate să propună, iar Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență să decidă revenirea la școală a tuturor elevilor cu prezență fizică”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, pe B1 TV.