Sorin Cîmpeanu a anunțat organizarea unei sesiuni suplimentare a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu vor putea participa la cea obişnuită din motive medicale / Repartizarea computerizată, la finele lui iulie

Sorin Cîmpeanu a anunțat organizarea unei sesiuni suplimentare a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu vor putea participa la cea obişnuită din motive medicale / Repartizarea computerizată, la finele lui iulie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că va fi organizată o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu vor putea participa la sesiunea obișnuită din motive medicale. Asta înseamnă inclusiv că repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a opta va avea loc anul acesta ceva mai târziu decât de obicei, adică la finele lunii iulie.

Sesiune suplimentară a Evaluării Naționale, anunțată de Cîmpeanu

„E vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atât timp cât elevii de clasa a XII-a care nu se vor putea prezenta, din motive medicale, în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă, în cea de-a doua sesiune, cea din toamnă, e normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.

Ministrul Educației a mai spus că repartizarea computerizată la licee se va face după sesiunea suplimentară a Evaluării Naționale, adică la finele lunii iulie.

Marți, Cîmpeanu a mai afirmat că este posibil ca peste două săptămâni să fie propusă revenirea la școală a tuturor elevilor: „E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a”.

Ministrul Educației a mai declarat că în această perioadă, mai mult ca oricând, e nevoie de evaluări pentru a se putea contabiliza pierderile generate de predarea online: „Cadrele didactice nu au fost pregătite nici în România și nici într-un alt stat pentru predarea online. Este un adevăr. (…) După ce vom fi încheiat această pandemie, educația va merge mult mai mult decât până acum spre digitalizare”.