Sorin Cîmpeanu: Am mari emoţii referitor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la simulare (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Am mari emoţii referitor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la simulare (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat joi, pentru B1 TV, că are „mari emoții” în privința rezultatelor la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Pe de altă parte, rezultatele obținute de elevi la simulări îl fac să fie și optimist.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii”Actualitatea”, moderată deTudor MușatpeB1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre examenele de Evaluare Națională și la Bacalaureat

„Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la simulare pentru Capacitate şi Bacalaureat. E punctul de care mă agăţ. Au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Până în prezent, la Bacalaureat s-au înscris 114.143 de elevi din 148.000, adică un procent de 77%, a mai precizat acesta.

Ministrul Educației a spus apoi că programa de examen a fost adaptată, date fiind condițiile speciale în care s-a desfășurat anul școlar din cauza pandemiei, dar gradul de dificultate al subiectelor nu a fost afectat.

Cîmpeanu a mai spus că rezultatele de la Evaluarea Naţională vor fi definitorii pentru analiza privind prima generaţie care a început ciclul primar cu clasa pregătitoare. Acesta a precizat că se ştie de pe acum că „diferenţele sunt mari între ce s-a dorit şi ce am obţinut”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)