Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației a propus ore remediale pentru tot anul. Extinderea perioadei de cursuri se va putea face din 2022 – 2023

Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației a propus ore remediale pentru tot anul. Extinderea perioadei de cursuri se va putea face din 2022 - 2023
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că în noul an școlar vor fi aplicate regulile standard de protecție sanitară și că e posibil ca profesorii nevaccinați să fie testați periodic pentru COVID-19.

Acesta a mai afirmat că Ministerul a propus continuarea cursurilor remediale pe parcursul întregului an viitor, informează edupedu.ro. Cîmpeanu a punctat că pierderile generate de învățământul online pot fi recuperate cu condiția ca școala să nu mai fie întreruptă. Mai puțin de 250.000 de elevi, din aproape 3 milioane – din care marea majoritate suferă pierderi – s-au înscris până acum, voluntar, în programe remediale.

Ministrul Educației a mai declarat că extinderea perioadei de cursuri „se va putea face din anul școlar 2022-2023”.

Sorin Cîmpeanu, despre noul an școlar și pierderile generate de predarea online în pandemie

„Am anunțat deja că școala va fi cu prezență fizică. (…) Regulile sunt clare: respectarea regulilor de igienă, aerisire spații de învățământ, distanțare adecvată și purtarea măștii de protecție”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a mai spus că, până acum, în programul de educație remedială s-au înscris mai puțin de 250.000 de elevi. Asta deși, din cei aproape trei milioane de elevi, „marea, marea majoritate au suferit pierderi pe perioada predării online”.

„Aceste pierderi se pot recupera doar în timp. Se pot recupera cu condiția ca școala să nu mai fie întreruptă. Se pot recupera – și Ministerul Educației a propus continuarea finanțării programului de ore remediale pe parcursul întregului an școlar viitor”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.