Sorin Cîmpeanu: România nu e pregătită de predarea online, dar trebuie să fie. Avem 1,3 miliarde pentru digitalizarea educației (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: România nu e pregătită de predarea online, dar trebuie să fie. Avem 1,3 miliarde pentru digitalizarea educației (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a vorbit duminică, pentru B1 TV, despre problemele cu predarea online în România. „România nu e pregătită de predarea online, dar trebuie să fie. Avem 1,3 miliarde pentru digitalizarea educației”, a declarat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre școala online

„E cunoscută poziția mea. Eu am pledat pentru școală cu prezență fizică, înțelegând cât de mari sunt pierderile cu școala online. Problema e de conectivitate generalizată. Un milion de copii nu au acces la internet la o viteză care să facă posibilă predarea online.

E vorba și de echipamente, și nu doar despre tablete. Statul a făcut eforturi, la fel și mediul privat. Dar nu putem spune că fiecare elev are acces. Stăm mai bine, dar nu destul de bine.

Mai e și pregătirea profesorilor pentru predarea online. Fiecare profesor a făcut eforturi, dar doar 1 din 5 a beneficiat de formare.

Nu avem nici conținut digital pentru toate disciplinele.

O altă condiție ține de lipsa posibilității de evaluare online. Rezultatele sunt complet deformate. Cu o singură excepție, un proiect pilot care face evaluarea la Limba română și Matemaică, nu există platforme securizate pentru evaluarea online. Niciun profesor nu poate fi sigur că cel din spatele ecranului e chiar elevul.

România nu e pregătită de predarea online, dar trebuie să fie. Avem 1,3 miliarde pentru digitalizarea educației”, a declarat Sorin

Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului