Sorin Cîmpeanu: Tematica examenului de Evaluare Națională a fost adaptată specificului acestui an școlar. Elevii vor respecta regulile sanitare / Care sunt noutățile (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Tematica examenului de Evaluare Națională a fost adaptată specificului acestui an școlar. Elevii vor respecta regulile sanitare / Care sunt noutățile (VIDEO)
Foto: Sorin Mihai Cimpeanu / Facebook

Începe Evaluarea Națională, iar elevii vor da exemenul în condiții sanitare deosebite. Se va purta mască în sălile de clasă, la intrare, dar și în clase se va respecta distanța de cel puțin un metru între elevi, iar orice bagaj va fi lăsat într-o sală specială. Marți se va desfășura proba la Limba și literatura română, iar pe 24 iunie proba la Matematică. Proba la Limba şi literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat lucrurile noi din examenul de Evaluare Națională din acest an.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre Evaluarea Națională

„Sigur că elevii vor respecta regulile sanitare, că pandemia nu a trecut și e o măsură în interesul lor. Pe de altă parte, a fost eliminată etapa de termometrizare, de triaj epidemiologic lucrurile sunt mai flexibile față de anul trecut din toate perspectivele, fără a se renunța la măsurile de protecție sanitară.

Anul acesta e timp suplimentar pentru completarea casetei, se pot face sublinieri și pe lucrarea de Matematică și pe cea de Limbă și literatură română fără să fie considerate semne particulare, pentru că toți vor avea dreptul să facă aceste sublinieri.

Avem rezultate bune la simulare – peste 65%. 2 elevi din 3 au promovat această simulare, rezultate surprinzător de bune, mult mai bune decât cei din anii anteriori.

Ne bazăm pe aceste lucruri și pe eforturile din plan organizatoric, sperând la rezultate bune.

Tematica de examen a fost adaptată specificului acestui an școlar”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)