Sorin Cîmpeanu: Testarea COVID e plătită de stat. La nivel de scenariu general, nu ai bază legală acum pentru diferențierea între vaccinați și nevaccinați în școli. Singura excepție (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Testarea COVID e plătită de stat. La nivel de scenariu general, nu ai bază legală acum pentru diferențierea între vaccinați și nevaccinați în școli. Singura excepție (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat luni, pentru B1 TV, că testarea COVID a cadrelor didactice și a elevilor care prezintă simptome va fi în continuare plătită de stat. Ministrul a mai spus că pentru moment nu există bază legală pentru a se face o diferențiere, la nivelul scenariilor generale, între cei vaccinați și cei nevaccinați. Există, totuși, o excepție, o situație anume în care se face diferențierea între elevii vaccinați și cei nevaccinați.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției de luni a emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, declarații pe B1 TV

„După cum se poate observa, în Ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății nu e niciun fel de discriminare între vaccinați și nevaccinați la nivelul scenariilor generale, niciun fel de diferențere. În momentul de față, până la 6 la mie, toți pot să meargă la școală.

Profesorii sunt plătiți în funcței de calitatea și volumul activității didactice prestate, nu sunt plătiți în funcție de sunt sau nu sunt vaccinați.

Singura situație în care pe baza unui protocol sanitar, medical se face diferențierea între elevii vaccinați și cei nevaccinați e apariția unui caz de îmbolnăvire într-o clasă, la clasele de la a VII-a până la a XII – a, elevii care sunt vaccinați, dacă vor, pot veni la școală. Diferențierea se face la nivelul protocolului sanitar.

La nivelul scenariului general nu ai bază legală acum. Când va fi bază legală vom vedea atunci. Sigur că personalul din învățământ e foarte important, dar înainte e cel medical. Vedem cum se aplică la personalul medicală și dacă e o măsură bună… Acum nu e o bază legală pentru această diferențiere.

Testarea va fi plătită de stat pentru orice cetățean, profesor sau nu, elev sau nu, care prezintă simptome sau pentru orice contact al unui caz confirmat”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.