Specialiștii trag un semnal de alarmă! La ce se riscuri se supun românii care îşi modifică apartamentele fără autorizaţie

Specialiștii trag un semnal de alarmă! La ce se riscuri se supun românii care îşi modifică apartamentele fără autorizaţie
Sursa Foto: Pixabay

Din ce în ce mai multe persoane aleg să își modifice singure apartamentele și nu mai cer autorizație de la specialiști. În aceste cazuri, există riscul să apară probleme în ceea ce privește structura sau chiar dorința de a-l vinde.

Ce riscă românii care modifică apartamentele fără autorizație

Se pare că românii preferă să treacă peste documentație și să se ocupe singuri de schimbări. Cele mai frecvente modificări se referă la distrugerea pereților și demolarea spațiilor de depozitare.

În acest context, specialiştii în domeniu atrag atenţia că riscurile la care se supun proprietarii pot fi foarte mari, mai ales în momentul în care doresc să vândă locuinţa repectivă.

De aceea, în lipsa acestor documente băncile pot refuza acordarea creditelor pe motiv că realitatea nu mai reflectă datele din cadastru.

„Evaluatorul va fi obligat să consemneze în raport această neconcordanţă. De regulă, băncile vor refuza să ofere o finanţare”, a declarat un avocat specializat în drept imobiliar, potrivit observatornews.ro.

Un proprietar de apartament a trecut printr-o situație dificilă, după ce a spart un perete din casă.

„Am avut şi situaţia unui proprietar care şi-a îndepărtat un perete aparent nestructural, din punctul lui de vedere, ceea ce a condus la fisurarea tuturor pereţilor de la etajele următoare. S-a trezit în situaţia că trebuie să plătească toate lucrările de reparaţie”, a mai spus un inginer pentru sursa menționată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)