Tanczos Barna, despre noua ediție a programului „Rabla pentru electrocasnice”: „Televizoarele nu vor mai fi finanțate” / Ce pățesc beneficiarii care nu se folosesc de tichetele rezervate (VIDEO)

Tanczos Barna, despre noua ediție a programului „Rabla pentru electrocasnice”: „Televizoarele nu vor mai fi finanțate” / Ce pățesc beneficiarii care nu se folosesc de tichetele rezervate (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Tanczos Barna (UDMR), ministrul Mediului, a explicat marți, pentru B1 TV, modificările ce vor fi aduse în acest an programului „Rabla pentru electrocanisnice”.

Programul începe pe 6 mai și se termină la epuizarea totală a voucherelor. Nu se va desfășura pe etape, ci într-o sesiziune unică, lungă.

Tanczos Barna, despre programul „Rabla pentru electrocasnice”

„Anul trecut am constatat că aproape jumătate celor care au rezervat voucherele nu le-au valorificat. După ce a fost o presiune uriașă, beneficiarii nu au mers la magazine să le transforme în bani, nu au cumpărat electrocasnice.

Tichetele vor fi valabile 7 zile, iar persoana care cere tichet pentru un anumit electrocasnic și nu-l valorifică nu va mai putea un an să mai beneficieze de sprijin pentru acel tip de aparat. E o noutate”, a declarat ministrul Mediului în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Luiza Cergan.

Acesta a mai precizat că bugetul pentru ediția din 2022 a „Rabla pentru electrocasnice” va fi de 100 de milioane de lei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fără televizoare în noua ediție a „Rabla pentru electrocasnisce”

„În paralel, ne concentrăm pe acele aparate care consumă foarte mult. Am renunțat la finanțarea televizoarelor și ne concentrm pe frigidere, lăzi frigorifice, mașini de spălat, echiapmente de aer condiționat. Nu am eliminiat laptopurile și tablete că știm că oamenii au nevoie pentru cursurile online”, a mai afirmat Tanczos Barna.

Ministrul a mai precizat că voucherele de anul trecut nu pot fi valorificate.

Amintim că din 8 februarie au început și programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”.

Urmăriți B1TV.ro și pe