Tanczos Barna: Sunt multe localități unde apa potabilă devine din ce în ce mai prețioasă. Trebuie protejată

Tanczos Barna: Sunt multe localități unde apa potabilă devine din ce în ce mai prețioasă. Trebuie protejată
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat marți că apa potabilă devine tot mai prețioasă în multe localități din țară și trebuie protejată.

Ce a spus Tanczos Barna despre apa potabilă și seceta din România

„Într-adevăr, sunt multe localităţi unde apa potabilă devine din ce în ce mai preţioasă şi, fără protejarea acestei ape potabile, care, aşa cum am spus şi săptămânile trecute, trece printr-un amplu proces de filtrare, de pregătire pentru consum… această apă potabilă trebuie protejată şi aceste măsuri de restricţionare a consumului vin exact în sprijinul, în protejarea resursei şi asigurarea apei potabile pe termen mediu şi lung. Sper ca această perioadă de secetă să nu dureze foarte mult, dar cu siguranţă următoarele două săptămâni vor fi de această natură, cu precipitaţii foarte puţine, cu temperaturi ridicate. Toate prognozele de la colegii noştri de la ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie n.r) arată acest lucru. Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene”, a declarat ministrul Mediului, citat de Agerpres.

Alimentarea cu apă în regim centralizată a fost restricționată în 214 localități, conform informațiilor transmise marți de Administrația Națională „Apele Române”.

„În ceea ce privește sistemele de alimentare cu apă centralizate din județele Bacău, Neamț și Vrancea, acestea au sursă de apă subterană din foraje sau drenuri, iar restricțiile sunt determinate de creșterea consumului de apă pentru irigații. În 345 de localități din județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Hunedoara, Sălaj (11 județe) sunt fântâni secate parțial, unde autoritățile locale și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență iau măsuri de transport a necesarului de apă sau măsuri de denisipare/decolmatare a puțuri”, a precizat instituția.

Urmăriți B1TV.ro și pe