Temperaturi ridicate de sărbători: Află cum va fi vremea de Paşte şi de 1 mai

Temperaturi ridicate de sărbători: Află cum va fi vremea de Paşte şi de 1 mai
Foto: B1 TV

Potrivit meteorologului de la Administrația Națională de Meteorologie Dumitru Baltă, care a fost invitat, miercuri dimineață, la emisiunea „B1, viața e frumoasă!”, românii vor avea parte de Sărbători Pascale călduroase și pline de soare.

Invitatul lui Mihai Jurca a declarat că ziua de Paște va fi o una frumoasă, „agreabilă, în care temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorii de 22…24 de grade Celsius„.

În noapte de Înviere, „cerul va fi mai mult variabil senin, în sudul țării, cu ceva înnorări în zona de munte, în Maramureș și în nordul Crișanei. Totodată, în zona muntoasă, doar izolat va ploua slab, dar precipitațiile nu vor strica aspectul plăcut al zilei”, a declarat Dumitru Baltă.

De asemenea, dimineața de Înviere va fi o zi în care vremea se menține frumoasă, în care „temperaturile se vor încadra în jurul valorilor normale. Valorile maxime se vor înregistra, în special, în partea de vest a teritoriului și vor fi ceva mai scăzute în Dobrogea, cu deosebire în zona litoralului”.

Întrebat dacă este adevărat faptul că vremea de Florii corespunde cu vremea de Paște, Dumitru Baltă a spus că „nu există nicio legătură, e mai mult tradițional. Adevărul este că există o anumită ciclicitate în evoluția vremii”.

Legat de vremea din zona litoralului, meteorologul Dumitru Baltă a declarat că nu recomandă cetățenilor să se grăbească să înnoate în apa mării, de 1 mai, întrucât „în această perioadă vremea a fost rece, vântul a prezentat intensificări situației, a învolburat marea, iar tulburența apei a fost suficient de mare, și ca atare apa nu a avut timp să se încălzească”.

Astfel, în weekend-ul următor românii se vor bucura de o vreme liniștită și de un Paște călduros, profitând din plin de temperaturile de 22, chiar 24 grade Celsius.

Dumitru Baltă: Vremea de Paște va fi frumoasă

Tags:
Ultima oră
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)