Termen NOU în procesul COLECTIV dupa REUNIREA tuturor dosarelor

Termen NOU în procesul COLECTIV dupa REUNIREA tuturor dosarelor

Un nou termen a fost programat în dosarul Colectiv, de Tribunalul Bucureşti, după ce instanţaa hotărât reunirea dosarului în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei cu dosarul în care sunt inculpaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Iniţial au fost trimise în instanţă trei dosare în legătură cu tragedia de la Colectiv.

Patronii clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – sunt acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4 al municipiului Bucureşti, informează Agerpres.

Pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei au fost trimişi în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, declanându-se în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album. Un număr de 65 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma acestui carnagiu.