Teroare într-o școală din România. Un copil a fost bătut, în timpul orelor, de părintele unui coleg

Teroare într-o școală din România. Un copil a fost bătut, în timpul orelor, de părintele unui coleg
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Incident grav la o școală din localitatea Zvorîștea, judeţul Suceava. Un copil de 13 ani, elev în casa a VI-a, a fost bătut de tatăl unui coleg.

Se pare că agresiunea s-a petrecut chiar în sala de clasă, sub ochii colegilor copilului, potrivit vremeanoua.ro.

Elev bătut în sala de clasă de tatăl unui coleg

Minorul de 13 ani și un coleg de clasă erau în conflict. În ultima perioadă, în timp ce se aflau la școală, cei doi s-au certat de mai multe ori, fără a fi sesizat personalul didactic.

În momentul în care a avut loc un nou conflict, elevul agresat l-a sunat pe tatăl său vitreg și i-a povestit despre cele întâmplate. La scurt timp, tatăl băiatului a venit la școală, a pătruns în interiorul unității de învățământ și apoi în clasa unde învață cei doi minori.

Învățătorul a explicat că nu a putut intervenii, pentru că în acel moment se afla într-o altă clasă, pe care o supraveghea.

„Incidentul a avut loc miercuri, iar până azi (n.r. vineri) nu se luase nicio măsură. Nimeni nu ne-a sunat și pe noi, părinții , să discutăm, să vedem de ce s-a ajuns în această situație. Eu, miercuri seara, l-am sunat pe directorul școlii, care mi-a spus că va face o anchetă.

Azi l-am sunat din nou și mi-a spus că el a sesizat poliția încă de joi dimineață. Polițistul care a venit abia azi să ne ia declarații a spus că nici vorbă de așa ceva, că ei nu au primit nicio sesizare joi dimineața. În realitate, ancheta a început să se miște abia azi, abia după ce am sunat la presă și la 119, numărul unic de telefon pentru cazurile de abuz împotriva copiilor”, a declarat tatăl victimei.

Agresorul a fost audiat la Poliție

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „lovirea sau alte violențe”, ulterior dispunându-se extinderea urmării penale și cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tulburarea ordinii publice”.

Bărbatul de 33 de ani a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 ore, apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, magistraţii stabilind controlul judiciar pe o perioadă de 30 de zile, notează ziarulevenimentul.ro.

„Poliţiştii le transmit elevilor și părinţilor că le sunt alături, gata să intervină ori de câte ori va fi nevoie, că pot să apeleze cu încredere şi să ceară sprijinul lor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât nimic să nu perturbe drumul pe care au pornit pentru atingerea obiectivelor stabilite în activitatea şcolară și siguranța personală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene