Teroare într-o școală din România. Un copil a fost bătut, în timpul orelor, de părintele unui coleg

Teroare într-o școală din România. Un copil a fost bătut, în timpul orelor, de părintele unui coleg
Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Incident grav la o școală din localitatea Zvorîștea, judeţul Suceava. Un copil de 13 ani, elev în casa a VI-a, a fost bătut de tatăl unui coleg.

Se pare că agresiunea s-a petrecut chiar în sala de clasă, sub ochii colegilor copilului, potrivit vremeanoua.ro.

Elev bătut în sala de clasă de tatăl unui coleg

Minorul de 13 ani și un coleg de clasă erau în conflict. În ultima perioadă, în timp ce se aflau la școală, cei doi s-au certat de mai multe ori, fără a fi sesizat personalul didactic.

În momentul în care a avut loc un nou conflict, elevul agresat l-a sunat pe tatăl său vitreg și i-a povestit despre cele întâmplate. La scurt timp, tatăl băiatului a venit la școală, a pătruns în interiorul unității de învățământ și apoi în clasa unde învață cei doi minori.

Învățătorul a explicat că nu a putut intervenii, pentru că în acel moment se afla într-o altă clasă, pe care o supraveghea.

„Incidentul a avut loc miercuri, iar până azi (n.r. vineri) nu se luase nicio măsură. Nimeni nu ne-a sunat și pe noi, părinții , să discutăm, să vedem de ce s-a ajuns în această situație. Eu, miercuri seara, l-am sunat pe directorul școlii, care mi-a spus că va face o anchetă.

Azi l-am sunat din nou și mi-a spus că el a sesizat poliția încă de joi dimineață. Polițistul care a venit abia azi să ne ia declarații a spus că nici vorbă de așa ceva, că ei nu au primit nicio sesizare joi dimineața. În realitate, ancheta a început să se miște abia azi, abia după ce am sunat la presă și la 119, numărul unic de telefon pentru cazurile de abuz împotriva copiilor”, a declarat tatăl victimei.

Agresorul a fost audiat la Poliție

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „lovirea sau alte violențe”, ulterior dispunându-se extinderea urmării penale și cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tulburarea ordinii publice”.

Bărbatul de 33 de ani a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 ore, apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, magistraţii stabilind controlul judiciar pe o perioadă de 30 de zile, notează ziarulevenimentul.ro.

„Poliţiştii le transmit elevilor și părinţilor că le sunt alături, gata să intervină ori de câte ori va fi nevoie, că pot să apeleze cu încredere şi să ceară sprijinul lor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât nimic să nu perturbe drumul pe care au pornit pentru atingerea obiectivelor stabilite în activitatea şcolară și siguranța personală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe