Timișoara, primul mare oraș din România în care va fi instituită carantina de noapte în weekend / Carantină totală în două localități din Timiș

Timișoara, primul mare oraș din România în care va fi instituită carantina de noapte în weekend / Carantină totală în două localități din Timiș
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Timișoara este primul mare oraș din România în care va fi instituită carantina de noapte în weekend, după ce rata de infectare cu coronavirus a trecut de 4 la mia de locuitori. În două localități din județ va fi instituită carantina în toate zilele săptămânii.

Noi măsuri anti-COVID în Timiș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis instituirea unor restricții în mai multe localități din județ.

Astfel, în Bucovăț și Moravița va fi carantină în toate zilele săptămânii. Aici incidența cazurilor COVID a depășit 7,5 la mia de locuitori, informează tion.ro.

Iar în Timișoara, Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța va fi instituită carantină în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În aceste zone rata de infectare a sărit pragul de 4 la mie.

Restricțiile pentru Timișoara și localitățile unde incidența a trecut de 4:

 • Se interzice circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții:
  – deplasarea în interes profesional
  – deplasarea pentru asistență medicală și pentru achiziționarea de medicamente;
  – deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  – deplasarea pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
 • Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să își desfășoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5,00-18,00. în intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu.
 • Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.