Tolo.ro, dezvăluiri INCENDIARE despre DEZASTRUL produs de pesta porcină: Guvernul ASCUNDE PROPORȚIILE EPIDEMIEI (FOTO)

Tolo.ro, dezvăluiri INCENDIARE despre DEZASTRUL produs de pesta porcină: Guvernul ASCUNDE PROPORȚIILE EPIDEMIEI (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dezvăluiri de ultimă oră cu privire la dezastrul produs de pesta porcină.
O investigaţie Tolo.ro, realizată pe baza unor documente și mărturii interne din Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), arată că Executivul condus de Viorica Dăncilă ascunde faptul că epidemia de pestă porcină a cuprins o parte mai mare de țară decât cea comunicată oficial.

Oamenii din interiorul ANSVSA sunt revoltați pentru că, dacă șefii numiți politic luau măsuri, nu s-ar fi ajuns aici, susţine Tolo.ro, arătând că „niște demnitari incompetenți și orgolioși, cu prieteni care se ocupă de import, pun în pericol industria românească a cărnii.”

Potrivit sursei citate, Geronimo Brănescu, şeful ANSVSA, numit politic de către PSD, este vinovat de dezastrul produs, pentru că n-a luat deciziile cerute de Reglamentul Comisiei Europene și propuse de colegii săi.

”Încă de acum un an, din vara lui 2017, a existat un focar la Satu Mare și altul la Ceatalchioi în Tulcea, despre care noi am știut pe Intranetul instituției”, spun oamenii din ANSVSA.

”Din acel moment, de acum un an, trebuia ca președintele Geronimo Brănescu să emită un ordin de suspendare a tuturor târgurilor de animale din țară!”, afirmă un important angajat al ANSVSA.
Investigația arată că Geronimo Brănescu nu a făcut-o, încercând însă să arunce vina pe Consiliile Județene.

”E foarte târziu și epidemia e mai mare decât se recunoaște. Sunt nu 60.000, ci peste 100.000 de animale afectate”, mai spun specialiștii instituției.

Pe harta pe care autoritățile n-au făcut-o publică se vede cum județele ”roșii” sporesc, ca și cele ”albastre”, afectate acum mai puțin, care se vor înroși, la rându-le, în timp.

(Foto: Tolo.ro)

Ultima oră
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)