Trafic cu medicamente neautorizate: 7.000 de tablete de Arbidol, găsite ascunse într-un microbuz ucrainean, la Vama Siret

Trafic cu medicamente neautorizate: 7.000 de tablete de Arbidol, găsite ascunse într-un microbuz ucrainean, la Vama Siret

Continuă traficul de medicamente neautorizate dar achiziționate de unii români de pe piața neagră pentru tratarea COVID-19. Nu mai puțin de 350 de cutii care conțineau 7.000 de capsule de Arbidol au fost găsite de polițiștii vamali după ce au fost ascunse în plafonul unui microbuz înmatriculat în Ucraina și condus de un bărbat de 46 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, anunță Obiectiv de Suceava.

Cutii de Arbidol, confiscate

Valoarea medicamentelor confiscate este de 17.500 de lei, dar vândute pe piața neagră din România ar fi adus sume de câteva ori mai mari contrabandiștilor.

Arbidol/Arbivir nu sunt un medicamente autorizate în România și sunt folosite neoficial și în mod voluntar în tratamentul unora dintre pacienții COVID, iar eficiența lor asupra infecției provocată de coronavirus nu este confirmată.

Pe 10 noiembrie, Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a lansat un comunicat de presă în care anunța că medicamentul Arbidol nu este autorizat în România, el nefiind autorizat nici în Moldova.

După scandalul medicamentelor antivirale luate de români după ureche pentru a se trata de COVID-19, OLX a decis interzice anunţurile pentru cele două produse faţă de care interesul a crescut masiv în ultima perioadă: Arbidol şi Arbivir. Accestea ar fi cumpărate inclusiv de la tarabe, în piață.

OLX interzice publicarea anunțurilor pentru Arbidol și Arbivir

Reprezentanții platformei precizează că decizia a fost luată pentru că „nu sunt recomandate în protocolul de tratament Covid-19”.

„Comercializarea oricăror medicamente eliberate pe bază de reţetă, pe platforma OLX, este strict interzisă şi astfel de anunţuri sunt eliminate imediat de pe site”, mai spun reprezentanţii platformei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa
21:20 - Armata română și-a testat noul sistem de rachete sol-aer de ultimă generație împotriva rachetelor balistice și de croazieră