Trafic impresionant de de țigări de contrabanda, dejucat la granița cu România

Trafic impresionant de de țigări de contrabanda, dejucat la granița cu România
Sursa Foto: Flickr.com

Autoritățile din Republica Moldova au anihilat o tentativă de contrabandă la intrarea în România, prin postul vamal Costești.

O cantitate de aproape sase milioane țigarete, de diferite mărci comerciale și cu timbru de acciz autohton, au fost depistate de oamenii legii într-un camion ce transporta din Ucraina spre România cărbune din lemn.

Transportul avea aplicat sigiliu vamal pe remorcă dar, în baza unor informații operative, vameșii au dispus efectuarea controlului fizic detaliat al acestuia, inclusiv prin scanare.

Scanarea camionului a confirmat suspiciunile vameșilor

Obișnuiți cu tentativele repetate de ale traficanților, oamenii legii au dispus eliminarea sigiliului vamal și au verificat compartimentul marfar. Astfel, au depistat camuflate de-a lungul prelatei, după saci, 600 cutii, în care se aflau 299.996 pachete de țigări cu timbru de acciz autohton.

După reținerea camionului, oamenii legii au dispus efectuarea perchezițiilor la un depozit din zona Edineț, unde a fost depistat același tip de cărbune de lemn, transportat oficial în camion.

Acolo, au constatat prezența altor 100.000 de pachete de țigări, care conțin două milioane de țigări de aceeași marcă ce ar fi urmat și ele să facă obiectul  transportării ilegale spre România.

Traficantul a refuzat să vorbească în prezența anchetatorilor

În momentul reținerii, șoferul, un bărbat de 59 ani, de cetățenie ucraineană, a refuzat să facă declarații. A fost reținut pentru 72 ore, pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală.

Marfa și mijlocul de transport au fost sechestrate de autoritățile de peste Prut până la finalizarea anchetei în acest caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe