Traian Berbeceanu, despre cozile formate la vaccinarea personalului din învățământ: Multe persoane nu au respectat orarul prestabilit. Alții au venit, deși nu erau programați pentru astăzi (VIDEO)

Traian Berbeceanu, despre cozile formate la vaccinarea personalului din învățământ: Multe persoane nu au respectat orarul prestabilit. Alții au venit, deși nu erau programați pentru astăzi (VIDEO)
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a comentat vineri, în direct pe B1 TV, situația de la centrele de vaccinare organizate la Romexpo, unde zeci de persoane din sistemul de învățământ au stat la cozi pentru a reuși să primească doza de ser. Oficialul spune că foarte multe dintre acestea „nu au respectat orarul prestabilit” și au venit mai devreme, iar alții s-au prezentat la imunizare astăzi, „deși nu erau programate pentru această zi”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, despre cozile formate vineri la Romexpo, la vaccinarea anti-COVID-19 a personalului din învățământ

„Am constatat din spațiul public că s-a creat o oarecare aglomerație la centrele de vaccinare de la Romexpo, motiv pentru care m-am dus acolo, am discutat cu persoanele aflate în zona de așteptare ante-vaccinare. Am constatat că foarte mulți dintre aceștia nu au respectat orarul prestabilit, ora la care le-a fost comunicat prin sms sau email că trebuie să se prezinte de vaccinare. Au venit unii mai devreme, cu două-trei ore, s-au așezat la coadă. Un număr important de persoane din învățământ, personal didactic sau nedidactic, s-au prezentat la centrele de vaccinare, deși nu erau programate pentru această zi, însă situația s-a remediat, aglomerațiile care s-au creat în zona de prevaccinare și la zona de eliberare a adeverințelor au fost rezolvate prin suplimentarea numărului de personal din zona de triaj epidemiologic, din zona de registraturi și a operatorilor care eliberează adeverințe. La această oră, activitatea se desfășoară în condiții normale”, a declarat Traian Berbeceanu, vineri, pentru B1 TV.

Întrebat ce le recomandă oamenilor, prefectul Municipiului București a răspuns: „Rugămintea noastră este să încercăm să respectăm orarul prestabilit, pentru a nu se crea un disconfort propriu. Este destul de neplăcut să stai o oră să aștepți să fii vaccinat și pe urmă încă o oră să aștepți eliberarea adeverinței de vaccinare – pe de o parte. Pe de altă parte, îi rugăm să se prezinte la vaccinare doar în ziua în care sunt programați, pentru că în acest fel putem să evităm aglomerarea și procesul de vaccinare să se desfășoare în condiții optime”.

Ultima oră
23:11 - Marilen Pirtea: Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței de energie. ANRE a dormit în toată această perioadă (VIDEO)
23:02 - Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor. Ce s-a descoperit la RMN (VIDEO)
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)