Traian Preoteasa este noul director general al CFR Călători. Ovidiu Vizante demisionase din funcție

Traian Preoteasa este noul director general al CFR Călători. Ovidiu Vizante demisionase din funcție
Foto: Facebook / CFR Călători

Traian Preoteasa este noul director general al CFR Călători, funcție ocupată până joi de Ovidiu Vizante, care a demisionat de la vârful operatorului de stat.

Traian Preoteasa e noul director general al CFR Călători

El a ocupat în ultimii ani mai multe funcții de conducere în sistemul feroviar de stat, potrivit Clubferoviar.ro. În ultima perioadă a fost director general adjunct la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, iar apoi a fost director general la CFR Marfă, societate pe care a băgat-o în procedura judiciară de concordat preventiv.

Traian Preoteasa a terminat liceul CFR Craiova, iar apoi a absolvit Facultatea de Electronică din același oraș și și-a obținut diploma de masterat de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative. A făcut studii de apărare și securitate națională la Colegiul Național de Apărare, în 2005, și și-a luat doctoratul în inginerie mecanică, la Craiova.

După absolvire a lucrat la Revizia de Vagoane din Craiova, iar în timp a ajuns director la principalele companii de cale ferată. În 2011, Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajați ai CFR și CNADNR, actualmente CNAIR, care au fost trimiși în judecată în dosarul gripei aviare, dar în cele din urmă a fost achitat.

Ovidiu Vizante și-a depus demisia pe 27 august, cu intrare în vigoare de la 1 octombrie

Pentru Ovidiu Vizante, ultima zi în funcția de director general al CFR Călători a fost joi, 30 septembrie. Considerat un om de încredere al lui Cătălin Drulă, fostul ministru USR PLUS al Transporturilor, și-a depus demisia la finalul lunii august, cu intrarea efectivă în vigoare de la 1 octombrie.

Ovidiu Vizante devenise cunoscut publicului larg în luna iulie, când a fost în centrul unui scandal ca urmare a declarației controversate pe care a făcut-o referitor la cazul trenului care a făcut peste 12 ore între Mangalia și Gara de Nord, tren în care se aflau zeci de copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe