Tronsonul de autostradă care se deschide pe 6 decembrie 2021 + Când vom avea primii kilometri din Pitești – Sibiu. Anunțul directorului general CNAIR (VIDEO)

Tronsonul de autostradă care se deschide pe 6 decembrie 2021 + Când vom avea primii kilometri din Pitești - Sibiu. Anunțul directorului general CNAIR (VIDEO)

În timp ce Europa este brăzdată de autostrăzi, România mai inaugurează de la an la an câteva „petice”. Peste trei zile, câțiva kilometri de drum de mare viteză vor fi dați în trafic, la Târgu Mureș. Anunțul a fost făcut de către Cristian Pistol, directorul general CNAIR, pentru B1 TV, în emisiunea „Drumurile Noastre”, moderată de către Ștefan Etveș.

„Este vorba despre un tronson de autostradă de la Târgu Mureș. Nu sunt mulți kilometri, este vorba despre 4,5 kilometri + 4,7 kilometri drumul de legătură, care este la profil de DN cu patru benzi. Acești kilometri vor fi recepționați pe 6 decembrie”, a declarat directorul general CNAIR.

Când va putea merge pe autostradă, pe tronsonul Sibiu – Pitești

Cristian Pistol crede că primii kilometri de autostradă din Sibiu – Pitești vor fi gata la finalul anului viitor.

„Avem șanse foarte mari, sunt 13 kilometri care pot fi dați în trafic anul viitor. Constructorul și-a asumat finalul anului 2022, ca termen de finalizare a lucrărilor. Sperăm să reușească să mențină acest termen pe care l-a avansat. Până acum, antreprenorul ne-a dat toate dovezile că se ține de promisiune.

Lucrările finale sunt duse până în mai 2023, potrivit contractului”, a mai transmis oficialul CNAIR, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.