Tudorel Toader, detalii de ULTIM MOMENT despre Cartierul pentru Justiţie din Bucureşti: E un pas semnificativ

Tudorel Toader, detalii de ULTIM MOMENT despre Cartierul pentru Justiţie din Bucureşti: E un pas semnificativ
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că proiectul privind Cartierul pentru Justiție din Bucureşti a făcut un pas semnificativ, jumătate din suprafața din vecinătatea Bibliotecii Naționale a României urmând să fie dedicată proiectului.

„Un pas semnificativ spre Cartierul pentru justiție! Memorandum privind situația amplasamentului Esplanada în vederea dezvoltării unui program de reconversie funcțională. Jumătate din suprafața întregului amplasament, localizată în vecinătatea Bibliotecii Naționale a României, va fi dedicată proiectului ‘Cartierul pentru Justiție’.

Cealaltă jumătate a aceluiași amplasament, localizată în vecinătatea străzii Nerva Traian, va fi dedicată proiectelor inițiate de Primăria Municipiului București, pentru lucrări de construcție, reabilitare, modernizare și reconversie funcțională”, a scris Tudorel Toader sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, un memorandum privind amplasarea Cartierului pentru Justiţie pe un teren de aproximativ cinci hectare în centrul Capitalei, lângă Biblioteca Națională a României.

Potrivit unor surse guvernamentale, în acest moment nu este clară situația proprietarilor terenurilor pe care va amplasat Cartierul Justiției. Pentru o parte din terenuri, proprietarii au carte funciară, în timp ce alți proprietari au titluri de proprietate fără carte funciară, iar unele terenuri sunt cuprinse în litigiii în instanțe.
„Ca să faci expropieri trebuie să știi cine e proprietarul”, au declarat, pentru Mediafax, sursele guvernamentale.

În Cartierul pentru Justiție urmează să fie reunite toate instituțiile juridice din București.