Turiștii care vor să viziteze stațiunea Marmaris trebuie să știe că incendiul de vegetație este acum sub control

Turiștii care vor să viziteze stațiunea Marmaris trebuie să știe că incendiul de vegetație este acum sub control
Marmaris, Turcia

Un incendiu de vegetație puternic care a avut loc în sud-vestul Turciei a fost în mare parte stăpânit miercuri, a declarat ministrul pădurilor Vahit Kirisci. Imaginile cu pădurile în flăcări le-au amintit turcilor de incendiile de anul trecut care au devastat zeci de mii de hectare în întreaga regiune.

Zona în care se află Marmaris, una dintre stațiunile preferate de români, a ars și anul trecut

Kirisci a declarat: „Speranța noastră este ca această problemă să se încheie astăzi. Putem spune cu prudență că incendiul a fost în mare parte ținut sub control”.Incendiile din vara trecută, majoritatea în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate în Turcia, a declarat un monitor atmosferic al Uniunii Europene, adăugând că Mediterana a devenit un punct fierbinte al incendiilor.

Marmaris mai este supranumit și paradisul turistic dintre mări și este unul dintre locurile preferate ale turiștilor români. Stațiunea este situată în sud-vestul Turciei, în locul de întâlnire al mărilor Egee şi Mediterană şi se bucură de cel mai mare port natural din lume – Netsel. La nord se află Golful Gökova, la sud – Marea Mediterană, iar la est – Lacul Koycegiz, renumit pentru băile de nămol şi sulf care garantează tinereţea.

Aşezat pe fundalul dealurilor îmbrăcate de pini, Marmaris combină frumuseţea naturală cu pasiunea pentru viaţă, fiind renumit pentru nopţile spectaculoase. Partea veche a oraşului este o zonă rezidenţială construită în jurul Castelului. Casele vechi, toate atent conservate, şi străduţele înguste sunt o încântare pentru a explora staţiunea la pas.

Urmăriți B1TV.ro și pe