Ultima noapte de distracție din valul pandemic 4. Tinerii au luat cu asalt localurile din Centrul Vechi al Capitalei

Ultima noapte de distracție din valul pandemic 4. Tinerii au luat cu asalt localurile din Centrul Vechi al Capitalei
Crowd raising their hands and enjoying great festival party.

Bucureștenii ieșit în număr mare, sâmbătă noapte, să profite de ultimul weekend de libertate. Străduțele din Centrul Vechi al orașului au fost arhipline de tineri, care au făcut cozi la intrările în cluburi.

La rândul lor, polițiștii au făcut filtre pentru a se asigura că petrecăreți poartă masca de protecție sanitară corespunzător și au certificate de vaccinare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Restaurantele, cafenelele și terasele vor funcționa în intervalul 05.00 – 21.00, iar magazinele vor fi deschise doar în intervalul 05.00 – 21.00.

Începând de luni, 25 octombrie 2021, la nivel național intră în vigoare următoarele restricții de noapte și se închid toate localurile pe timp de noapte. De asemenea, persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 .

Se interzic nunţile, botezurile, mesele festive, iar cei nevaccinați sau netrecuți prin boală în ultimele 6 luni nu vor avea acces în mall, centre comerciale, hotel, restaurant, cafenele sau altor unităţi de alimentație publică în care se pot consuma alimente, băuturi.

Interzicerea evenimentelor, singura șansa de a scădea numărul de infectări COVID

Medicul Alexandru Rafila susține că singura soluție care va da rezultate în actuala situație este interzicerea evenimentelor cu număr mare de participanți.

„În anumite situații, dacă discutăm de reducerea interacțiunilor unde vin, de exemplu, un număr foarte mare de persoane, putem discuta și despre persoanele vaccinate, în sensul că evenimente cu număr mare de participanți nu cred că sunt în vreun fel acceptabile în această perioadă, indiferent de statusul vaccinal al unei persoane. Noi trebuie să reducem, cum vă spuneam, interacțiunile. Vaccinarea este cea mai bună metodă de prevenire sau de prevenire a formelor grave de boală, care necesită spitalizare. Modificările pe care le-a suferit virusul au arătat că nu este infailibilă. Trebuie să continuăm în mod evident vaccinarea, dar nu trebuie să continuăm cu manifestări publice de mari proporții, care favorizează transmiterea”, a declarat specialistul pentru B1 TV.