Un bărbat a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deşi la prima doză a primit serul Pfizer: Doamnele asistente au fost literalmente panicate / Mi s-a spus că au mai fost cazuri. CAZURI! (VIDEO)

Un bărbat a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deşi la prima doză a primit serul Pfizer: Doamnele asistente au fost literalmente panicate / Mi s-a spus că au mai fost cazuri. CAZURI! (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

E anchetă la centrul de vaccinare de la Romexpo după ce un bărbat a primit la rapel alt vaccin decât la prima doză. Alin Ionescu a fost vaccinat întâi cu serul Pfizer, iar a doua doză trebuia să fie tot de la Pfizer. Numai că la rapel a primit serul produs de Moderna.

Tânărul a povestit situația, într-o intervenție pentru B1 TV. El a spus că a fost sunat inclusiv de medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, care l-a asigurat că nu există riscuri din punct de vedere medical. Ionescu a insistat că o asemenea asigurare i se pare exagerată, în contextul în care fiecare om e diferit, iar el mai are și diabet. Tânărul a mai spus că, din ce i s-a comunicat, au existat mai multe cazuri de acest fel. Asta deși, oficial, nu se mai știe decât de unul singur, petrecut în Gorj.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un bărbat a primit la rapel vaccinul Moderna, deși prima doză a fost din serul Pfizer

Întrebat cum a reacționat personalul centrului când a spus că a fost vaccinat cu Pfizer prima dată, Ionescu a răspuns: „Doamnele asistente au fost literalmente panicate de situație. Și eu m-am panicat, recunosc, pe moment, pentru că mi-am dat seama imediat după ce mi-a fost administrată doza de Moderna, fără să știu că e Moderna”.

„Una dintre doamne a confirmat prin aplicație vaccinarea. Am înțeles că acest lucru trebuia făcut anterior vaccinării. Dar au ales să facă această confirmare târzie, pentru că unele persoane se răzgândesc chiar pe scaun. În momentul în care a încercat să facă validarea vaccinării, a observat că sistemul dă eroare, că vaccinul nu e compatibil cu doza anterioară. M-am gândit la cei mai rău. Am întrebat direct ”dar ce vaccin mi-ați făcut?”. ”Moderna!”. „OK, trebuia Pfizer…”.

S-au speriat, au chemat un medic, medicul a fost foarte calm, mi-a explicat că, din punct de vedere medical, nu sunt riscuri, iar din punct de vedere al acelei adeverințe, că ăsta a fost subiectul cel mai fierbinte acolo, nu mi-o poate elibera”, a susținut Alin Ionescu, pentru B1 TV.

Acesta a povestit apoi ce a discutat la telefon cu Valeriu Gheorghiță:

„Între timp, azi am fost sunat, la două ore de când am plecat din centru, de domnul Valeriu Gheorghiță, care mi-a spus că a aflat despre cazul meu, că a început o anchetă la centrul de vaccinare numărul 5 de la Romexpo și că îmi va fi eliberată o adeverință.

Bine, în primul rând, domnul Gheorghiță m-a sunat să mă întrebe dacă mă simt bine și să-mi spună că, din punct de vedere medical, nu vor fi probleme. Acum, certitudinea mi se pare un pic exagerată, că nu poate să-i spună că e 100% sigur că aceste vaccinuri combinate nu pot duce la situații dificile…

Mi se pare un pic exagerat, că fiecare individ e diferit, iar eu oricum am făcut acest vaccin pentru că sunt în grupa de risc, sunt diabetic. Și boala mea e una autoimună, sunt diabetic de tip 1, sunt insulino-dependent. Așa că mi se pare mult să vi să spui că va fi bine și e OK. Am întrebat dacă să-mi fac teste de anticorpi, mi s-a recomandat să fac, dar fărp vreun suport, adică pe barba mea…”

Tânărul a mai spus că, din ce i s-a comunicat, au mai fost astfel de cazuri: „Mi s-a spus că au mai fost cazuri. CAZURI! Asta înseamnă că nu a fost doar cel de la Gorj. Probabil au mai fost și altele și nu s-a aflat despre ele”.