Un bărbat care trebuia să fie în carantină a fost amendat pentru că s-a dus la poliţie să depună o plângere. A doua zi a fost amendat din nou

Un bărbat care trebuia să fie în carantină a fost amendat pentru că s-a dus la poliţie să depună o plângere. A doua zi a fost amendat din nou
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Caransebeş, a fost amendat de două ori pentru că nu a respectat măsura carantinei.

Bărbat amendat pentru că nu a stat în carantină

Tânărul revenise din Belgia și trebuia să stea în autoizolare. În schimb, marți, el a mers la Poliție să depună o plângere împotriva unei persoane cu care avusese divergențe. Agenții și-au dat seama că el trebuia să fie în carantină, așa că l-au amendat cu 3.000 de lei, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, citat de Agerpres.

A doua zi, polițiștii au mers la domiciliul lui să vadă dacă acesta e acasă, cum ar trebui. Nu l-au găsit, așa că l-au amendat din nou.

De asemenea, agenții au informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Caraş-Severin pentru a lua măsurile ce țin de ea.

Noi măsuri anti-COVID în România

În contextul creșterii accelerate a numărul de infectări cu coronavirus, Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile și a luat noi măsuri.

Poate cea mai importantă este aceea că măștile sunt obligatorii în toate spațiile publice închise și deschise, dar doar măștile medicale și cele FFP2. Măștile textile nu mai sunt acceptate.

Alte măsuri vizează organizarea competițiilor sportive, funcționarea cinematografelor și a sălilor de spectacole, precum și desfășurare concertelor în aer liber.