Un elev din Buzău e obligat să stea pe hol în timpul orelor de curs. Motivul pentru care profesorii au luat această decizie (VIDEO)

Un elev din Buzău e obligat să stea pe hol în timpul orelor de curs. Motivul pentru care profesorii au luat această decizie (VIDEO)
Foto: Adevărul

Situaţie revoltătoare la o şcoală din centrul Buzăului! Un copil, despre care profesorii spun că ar crea probleme la ore, este obligat de câteva zile să stea pe hol în timpul orelor de curs, informează B1 TV. Conducerea unităţii de învăţământ şi chiar şi inspectoratul şcolar susţin că aceasta este singura metodă prin care băiatul de 12 ani poate fi liniştit. Mama elevului a mers la şcoală să ceară explicaţii.

Imaginile au fost surprinse la Şcoala "Dionisie Romano" din Buzău. De câteva zile, copilul din imagini este obligat să stea timp de patru ore pe zi în holul unei biblioteci, pe un colţ de dulap şi să copieze lecţiile din carte. Fără niciun profesor care să-i explice, aşa cum prevede legea că trebuie să se desfăşoarele orele în şcoală.

Un elev din Buzău e obligat să stea pe hol în timpul orelor de curs

#DIRECT_ONE_lmttyp#

Conducerea şcolii susţine că această exilare, care durează de patru zile, a fost singura metodă ce s-a putut aplica pentru a-l linişti pe băiat.

Mama copilului admite că este neastâmpărat, însă susţine că un asemenea tratament este o pedeapsă mult prea mare. Femeia mai spune că de când a fost dat afară din clasă inclusiv colegii au început să îl marginalizeze pe băiat.

Şi psihologii avertizează că asemenea măsuri luate împotriva şcolarilor pot avea efecte pe termen lung şi pot duce chiar la abandon şcolar.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat