Un elev ROMÂN, cel mai bun OLIMPIC la chimie din LUME. Andrei Iliescu :"Un profesor poate să facă o clasă întreagă să placă foarte mult o anumită materie"

Un elev ROMÂN, cel mai bun OLIMPIC la chimie din LUME. Andrei Iliescu :"Un profesor poate să facă o clasă întreagă să placă foarte mult o anumită materie"
foto: evz.ro

Andrei Iliescu este cel mai bun bun olimpic la chimie din lume.

Andrei Iliescu se clasează pe primul loc la Olimpiada Internațională. A obținut șapte medalii de aur și două de argint.

Multe ore de cercetare, dar mai ales pasiunea pentru formule chimice i-au adus lui Andrei locul I la Olimpiada Internațională de Chimie. A obținut 97 de puncte din 100 posibile, cel mai mare punctaj pe care l-a primit vreodată cineva la acest concurs.Olimpicul spune că l-au ajutat mult și profesorii pe care i-a avut, potrivitactivenews.ro, care citează digi24.ro.

„Presupun că depinde și de profesor. Un profesor poate să facă o clasă întreagă să placă foarte mult o anumită materie”, susțineAndrei Iliescu.

Andrei spune că întâi de practică trebuie să înveți partea teoretică.

„Nu poți sa ajungi sa faci partea practică fără să ai niște baze destul de puternice pe partea teoretică. Pentru că altfel ajungi, de exemplu, în cazul chimiei vorbind, în laborator, ai vedea o grămadă de substanțeși n-ai cunoaștece să faci cu ele".

Andrei îi sfătuiește pe elevii care fug de chimie, și de științe în general, să persevereze și să încerce să înțeleagă.

"Faptul că elevii români nu sunt neapărat așa buni la științe nu vine neapărat dintr-o gândire proastă a sistemului de învățământ, ci doar din faptul că de la bun început aceștia pleacă de la ideea că sunt niște materii foarte grele la care ei nu au nici o șansă să învețe să ia note mari. Așa că nu-și dau suficient de mult interesul și nu ajung să le placă”, spuneAndrei Iliescu.

Profesorii de la liceu spun că Andrei învăța uneori și 10 ore pe zi. Iar în timpul liber îi ajută și pe elevii mai mici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii