Un elicopter american militar a aterizat în traficul din București, în Piața Charles de Gaulle. A dărâmat doi stâlpi de iluminat (VIDEO)

Un elicopter american militar a aterizat în traficul din București, în Piața Charles de Gaulle. A dărâmat doi stâlpi de iluminat (VIDEO)
Elicopter american în București, aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle, în data de 15 iulie 2021 / Foto: Octav Ganea (Inquam)

Circulația a suferit blocaje în Piața Charles de Gaulle din București, aproape de Parcul Herăstrău, în ziua de joi, 15 iulie, după ce un elicopter militar a aterizat forțat în cunoscuta zonă a Capitalei, în jurul orei 10:00.

Este vorba despre un elicopter american Black Hawk, ce participa la antrenamentul pentru Ziua Aviației Române. Aparatul de zbor a reușit să aterizeze pe șosea fără ca nimeni să fie rănit. În schimb, doi stâlpi de iluminat de pe bulevard au fost dărâmați și câteva mașini avariate.


Update 11:50 – Lucian Bode, ministrul de Interne, a oferit prima reacție în urma evenimentului.

„Din informațiile pe care le avem în acest moment sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi care au căzut peste mașinile care erau la acel moment în piață. Sunt doar câteva mașini avariate, nu sunt victime. Este un lucru foarte important. Noi am securizat zona, se dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle. (…) Este o anchetă în derulare la care va participa și specialiști MApN”, a declarat Lucian Bode.


Update: 11:00 – Pilotul Romeo Lupu a comentat evenimentul, la scurt timp după ce s-a produs, pentru B1 TV.

„Neștiind datele exacte ale evenimentuui, putem doar să ne referim la trăsăturile generale ale unui elicopter care are o problemă la bord. Este posibil ca în timpul zborului să apară unele probleme tehnice (…) Din ceea ce se vede, este posibil să fi fost situația în care a trebuit să ia hotărârea aterizării imediate și fiind într-o zonă populată, a găsit varianta cea mai bună, într-o șosea, o manevră reușită”, a declarat pilotul Romeo Lupu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe