Un nou CICLON tocmai A LOVIT ROMÂNIA! Iată care vor fi CELE MAI AFECTATE ZONE din țară

Un nou CICLON tocmai A LOVIT ROMÂNIA! Iată care vor fi CELE MAI AFECTATE ZONE din țară

România e lovită de un nou ciclon mediteranean, care va aduce și mai multe ninsori și zăpadă troienită în partea de sud a ţării.

ANM anunță că valul de frig va cuprinde treptat toată țara și se vor înregistra temperaturi cu 10-15 grade mai mici decât valorile obișnuite pentru această perioadă.

ANM a emis un cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și viscol, valabil până pe 28 februarie, la ora 23.00.

Aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării. În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, informează meteoromania.ro.

Miercuri, rafalele de vânt vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada. În aceste condiții, vizibilitatea va fi diminuată.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu de ninsori puternic viscolite și vânt, care va fi în vigoare până miercuri, la ora 20.00.

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. Rafalele vor atinge, în general 55-65 de km/h, local chiar 70 km/h. Vizibilitatea va scădea sub 50 metri.

Totodată, un cod galben de frig, emis acum două zile, va rămâne în vigoare până pe 1 martie, la ora 10:00.

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și se vor înregistra temperaturi cu 10-15 grade mai mici decât valorile obișnuite pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece, explică meteoromania.ro.

Codul portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea cât și ziua, rămâne în vigoare până pe 1 martie, la ora 10:00. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade.

Joi şi vineri, 1 şi 2 martie, va fi ger în toată ţara, urmând să se înregistreze valori de -20 de grade Celsius. În București se vor înregistra -15 grade Celsius.

Mare parte din Muntenia şi Dobrogea, Constanţa şi Teleorman vor fi din nou sub cod portocaliu.

Vremea se va mai îndrepta apoi, dar va apărea un fenomen extrem de periculos: poleiul!

Urmăriți B1TV.ro și pe