Un nou protest la Ministerul Educației. Personalități din societatea civilă cer demisia lui Sorin Cîmpeanu, liberalul acuzat că „a plagiat și îi apără pe plagiatori” (VIDEO, GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Circa 20 de personalități din societatea civilă au protestat miercuri dimineață la Ministerul Educației și cer demisia lui Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat din Guvernul Ciucă.

Personalități din societatea civilă au protestat la Ministerul Educației. Se cere demisia lui Sorin Cîmpeanu

La manifestație au participat printre alții Lidia Bodea, directoare generală a editurii Humanitas, regizorul Tudor Giurgiu și Oana Gheorghiu, cofondatoare la Asociația Dăruiește Viață, dar și Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității București și prima figură importantă a mediului universitar care a anunțat că va intra în grevă deoarece „e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”.

„Peste câteva zile, pe 3 octombrie, începe noul an universitar. Voi intra în grevă japoneză. Le voi explica studenților, la debutul fiecărui curs, că e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori. Un ministru care a confiscat ideea reformei educației și o folosește pentru a proteja rețeaua impostorilor din universități și din politică. Îi chem pe toți profesorii din școli, licee și universități să protesteze în acest fel. Reacționând la fraudă, educăm”, spunea Cristian Preda, pe Facebook.

O manifestație similară a avut loc și marți, când protestatarii au afișat mesaje ca „Demisia”, „Republica România plagiată” și „România needucată”, aluzii la proiectul prezidențial „România Educată”. De altfel, demonstranții au și atașat cei trei trandafiri din sigla PSD la o imagine cu Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe