Un parașutist militar a murit în urma unui accident care a avut loc pe Aerodromul Clinceni 

Un parașutist militar a murit în urma unui accident care a avut loc pe Aerodromul Clinceni 
Foto: army.md

Un parașutist militar din Batalionul 495 Infanterie a murit, marți, într-un accident care a avut loc în timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul Clinceni, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Apărării Naționale, citat de Agerpres.

"Caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, și-a pierdut viața marți, 23 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a survenit în jurul orei 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, fiind preluat în scurt timp de o echipă SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București unde, cu toate eforturile medicilor, a decedat", se arată în comunicatul MApN.

Parchetul Militar a fost sesizat în acest caz pentru a stabili condițiile în care s-a produs accidentul, iar comandantul unității a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.

Potrivit sursei citate, caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2015. Era căsătorit și avea un copil.

Tags: